Yöresel Günlerde Bozkır Gecesi



Zeytinburnu’nda 10 Eylül Pazartesi akşamı start alan 9. Yöresel Günler, 16. Gecede sahneyi Konya Bozkırlılar aldı. Konya Bozkırlılar bir ayı aşkın bir suredir hazırlıklarını sürdürdükleri ve Başkan Ahmet Ayyıldız’ınveda gecesi niteliğindeki gece Tunceli’den 7 şehit haberi ile bir anda yasa boğuldu. Gecesinin başlamasına saatler kala gelen bu üzücü haber ile gecenin eğlence formatı bir anda değişti ve kahramanlık türküleri ile birlikte mevlidi şerif okutuldu.

Bozkırlılar Derneği Başkanı Ahmet Ayyıldız, gecede yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ayyıldız işte Bozkırlıların gücü dedi. Başkan, Salonu tıklım tıklım doldurup en kalabalık gecelerden birine imza atan hemşerilerini kutladı. Başkan Ayıldız bu ülkenin üç beş çapulcuya bırakılmayacağını söyledi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Yöresel Günlerin asıl amacının birlik ve beraberliği perçinleştirmek olduğunu söyledi. Bu üzücü haberlere üzüleceğiz mi evet ama bunun yanında bu tür geceleri de iptal etmeyeceğiz biz bu geceleri bunları inadına birlik ve beraberliği artırmak için yapıyoruz dedi.

Eski Bakanlardan Ali Talip Özdemir Belediye Başkanı murat Aydın’a ilçenin çehresini değiştirdiği için teşekkür etti. Özdemir. Bizler Zeytinburnu’nun yanından geçerken burnumuzu tıkardık ama şimdi görüyorum ki Zeytinburnu İstanbul’un en modern içlerinden biri olmuş. Bu ülke birik ve beraberlik içinde birbirimize daha iyi kilitleneceğiz. Bu ülkede Kürtler diye bir kavram yok doğuda birkaç çapulcunun ortaya attığı bir sorun var dedi.

Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar’a şehitlerimize Allahtan rahmet diledi. Bu tür gecelerin bizleri birebirimize daha güçlü bağlamasını istedi.

GECEYE KATILAN İSİMLER 

Eski Bakan Ali Talip Özdemir, Kaymakam Mustafa Dündar, Belediye Başkanı Murat Aydın, Emniyet Müdürü Metin Titiz, Askerlik Şube Başkanı Yarbay Ali Koluaçık, Belediye Meclisi Başkan Vekili Özcan Doğan, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen , Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar , KONSİAD Başkanı Abdullah Başçı, Ak Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver, Başkan Yardımcıları Metin Develi,Yıldırım Emen, MHP İlçe Başkanı Fethi Ahmet Alparslan ,Saadet Partisi İl Başkan Yrd. Şükrü İpek, Saadet Partisi İlçe Başkanı Kemal Hayırlıoğlu, İş ve Siyaset Adamı Abdulhakim Kaya, İş ve Siyaset Adamı Cemal Avcı,Telsiz Mahalle Muhtarı İmdat Toraman, Selvispor Kulüp Başkanı ve İşadamı Yahya Dediş, İstanbul Kırtasiyeciler Başkanı Yavuz Tekçe İş adamları, Bozkırlılar Vakfı Başkanı Kamil Bilgin,Beştelsizspor Kulüp Başkanı Naci Sert ve Yardımcısı Aladdin Çam, ZEYDEF Başkanı Yıldıray Baş, AK Parti Meclis Üyesi Davut Baş, Engin Şen, Hasan Uluocak, Cahit Bayram, Hasan Sertçelik, CHP İl Genel Meclis Üyesi Yaşar Dindar, Cemal Merdan, Mardin Dargeçitliler ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği Şaban Dermiral, Avrupa Yakası Romanlar Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Muhterem Gül, Zeytinburnu Trakyalılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği Rasim Arabacı, Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Hüseyin Işık, Zeytinburnu Samsunlular Kültür Sosyal ve Kalkındırma Derneği Yıldıray Baş, Zeytinburnu Tüm Elazığlı İşadamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Nazir Güler, İstanbul'daki Çankırı Sanayici ve İşadamları Derneği Arif Şengül, Zeytinburnu Sinoplular Derneği Faik Demircan, Zeytinburnu Ordulular Derneği Recai Memiş, Kars- Ardahan- Iğdır Zeytinburnu Hemşehri Konseyi Cemal Avcı, Tüm Giresunlular Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yaşar Güner, Bitlis Sason Muş ve Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Abdulhamit İğrek, Karadenizliler Derneği Metin Gazioğlu, Zeytinburnu Erzincanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Hasan Bilgili, KASDER Kastamonulular Dayanışma Derneği Nihat Sezer, Diyarbakır İli Çermik ve Çüngüşlüler Derneği Bekir Yıldızhan, Tüm Rumeli Türkleri Derneği Recep Akan , Konya Bozkır ve Köyleri Dayanışma ve Kültür Derneği Ahmet Ayyıldız, Doğu Türkistan Göçmenler Derneği Yakup Can, Giresun Derneği Başkanı Yaşar Güner, ZEYDEF Genel Sekreteri Erdoğan Güner, Çevre kasaba ve köy dernek başkanları ve Bozkırlılar katıldı.

Kaynak: Zeytinburnu Haber

Yorumlar