Soğucak Mustafa Yamaner İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri ilçemize gezi düzenledi.




Soğucak Mustafa Yamaner İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri ilçe kurumlarını ve meslekleri tanıma amaçlı çeşitli ziyaretlerde bulundular.  Öğrenciler kendilerine eşlik eden Soğucak Mustafa Yamaner Ortaokulu Müdürü Bekir EVLİ ve sınıf öğretmenleri Mehmet ILGIN ile kendileri açısından unutulmaz sayılabilecek bir gün geçirdiler.
İlçe Halk Kütüphanesini ilk kez gören öğrenciler, girer girmez kitapları incelemeye koyuldular. Beğendikleri kitapları alıp alamayacaklarını kütüphane görevlisi Murat Akman’a sorarak, üyelik sistemi ile ilgili bilgiler aldılar. Gördükleri sıcak ilgi sonrası öğrenciler “Bozkır’da otursaydık her gün
kütüphaneye gelirdik.” şeklinde konuştular.
Bozkır Eczanesinde Ecz. Alaaddin GÖNCÜ’den eczacılık mesleği ve ilaçlar hakkında bilgiler alırken bir yandan da merak ettikleri soruların cevaplarını aldılar.  Girer girmez ilgilerini çeken baskülde tartılarak sıra ile kilolarını öğrendiler.
Halkbankası’na da uğrayan 3-A sınıfı, bankada nasıl sıra alacaklarını ve işlem yaptıracaklarını öğrenerek ayrılırken; Halkbankası personeline ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler.
Bozkır Gündem Gazetesi’ne uğramayı da ihmal etmeyerek matbaacılık ve bir gazetenin basım evreleri hakkında bilgiler aldılar. Özellikle gazetelerin basıldığı matbaa makinanası onlar için oldukça ilgi çekiciydi.  Öğretmenlerinin fotokopi makinesinin büyüğü ve gelişmişi benzetmesi ile bu bilgiyi de dağarcıklarına eklediler.
Eski askerlik şubesi binasına taşınan Milli Eğitim Müdürlüğü’nde İlçe Milli eğitim Müdür V. Ali DOĞAN tarafından kapıda karşılanan öğrenciler kurum personeli ile tanışarak yaptıkları işler hakkında bilgiler aldılar. Birlikte fotoğraf çektirdiler.
Son durakları olan Hükümet Konağı’nda ise girer girmez İlçe Emniyet Amirliği ve kurum personelinin ilgisi ile karşılaştılar. Polis telsizleri ve güvenlik kameralarının kullanımı hakkında bilgi veren polis ağabeylerini dikkatle dinlediler.
Gezi planına uygun olarak gezinin son aşaması olan kaymakamlık ise öğrencilerin en çok merak ettiği kurumdu. İlçe kaymakamımız Sayın Mustafa KOÇ’u makamında ziyaret eden öğrenciler, gördükleri sıcak ilgiden oldukça memnun kaldılar. Kaymakam Bey ile sohbet edip sorularını soran öğrenciler ardından birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek vedalaştılar.
Gezilerine araçları ile destek olan servis şoförleri Ahmet TEZEL ve İbrahim MANCIR’a  ve öğle yemeklerini ısmarlayan köylüleri Metro Turizm işletmecilerinden Ali KOYUNCU’ya da teşekkür eden çocuklar gülen yüzlerle okullarına döndüler. 



Yorumlar