Reva Görülmeyecek Deva Olunacak.

İki haftadır üzerinde durduğumuz ‘’Bozkır devlet hastanesinin ambulans sorunu’’ ile ilgili yaptığımız haberin akıbeti ve yankılarını araştırmak için sorunun kaynağına indik.


B.D.H Başhekimi Sayın Faruk ALTINOK ile yaptığımız görüşmede konu hakkında bilgi aldık.

Hastanemizde hizmet veren 42ASN 55 plakalı ambulans 2008 model olup Konya 112 personel eğitiminde kullanıldıktan sonra hastanemize bağışlanmış olduğu için sürekli arıza yapmaktadır. Ve şu an tamirde olup sadece 2010 yılında ambulansın tamiratı için 15.000,00TL harcanmıştır. Bütün bunlara rağmen birçok defa vakaya giderken ya da gelirken arıza yapmış ve hastalar mağdur duruma düşmüştür

2006 Model 42 EK 112 plakalı ve 2007 model 42 ADN 11 plakalı ambulanslar ise sürekli görevde olduğu için yıpranmışlardır. Servis görevlileri ise AMBULANSALARIN ÖMÜRLERİNİN DOLDUĞU yönde bilgi vermişlerdir.

Konya İl Sağlık Müdürlüğünce ‘gazetemizde yapılan haberin doğruluğunun’ teyidi için kendilerinden bilgi alındığını ve sorunun doğru olduğunu kurum yetkililerine belirtildiğini ifade eden başhekimimiz Sağlık müdürlüğü tarafından gerekli çalışmaların başlatılacağı müjdesini verdi.

Ayrıca, AKP Konya milletvekilimiz Sayın Hüsnü TUNA Beyin danışmanı ile yaptığı telefon görüşmesinde konu hakkında detaylı bilgi sunduğunu ve VEKİLİMİZin de konunun takipçisi olacağını ve sıkıntının giderilmesi için gerekli mercilere müracaat edileceğinin bilgisini de verdi.

Sayın Başhekimimiz Faruk ALTINOK’a konu hakkında verdiği detaylı bilgi için teşekkür edip müsaade aldık. Başhekimimiz haberin Bozkır halkına faydalı olacağı yönünde fikir ve teşekkürlerini ifade ettikten sonra hastaneden ayrıldık.

Konya ilçelerinde ki ambulans sayıları hakkında küçük bir araştırma yaptık. Seydişehir de 4 adet, Çumra da 2 adet, Karapınar da 3 adet, Hüyük de 3 adet, Akşehir de5 adet, Derebucak da 2 adet, Doğanhisar da 2 adet, Ereğli de 2 adet, Kadınhanı da 2 adet, kulu da 3 adet, Yunak da 2 adet ambulans olduğu bilgisine ulaştık.

Olayı sadece ambulans sayısı ve donanımı açısından ele almak çok doğru bir tespit olmayacaktır. Bozkır Devlet Hastanesinin il merkezine mesafesi., uzman hekim sayısı donanımı , ve ilçenin coğrafi yapısına bağlı yol durumu ile bir bütün halinde ele alındığında

Seydişehir gibi hastane ve hekim donanımı tam sayılan bir hastaneye 4 Akşehir’e 5 ambulans uygun gören devletimizin Bozkır gibi dağlık bir araziye sahip ve il merkezine 119 km mesafede ve uzman hekim eksiği olan ilçemize neden 1,5 ambulansı reva görmektedir bunu da kamuoyunun takdirine sunarız.

Sayın Milletvekilimiz Hüsnü Tuna bey’e bu konu hakkında verdiği takip kararını sonuçlandırmasının Bozkır’a yapacağı büyük bir hizmet olacağını belirtir konunun ivedilikle çözüme kavuşmasını şahsım ve gazetemiz aracılığı ile Bozkır adına rica ederiz.

Yorumlar