İlçemizde; Kahraman ulusumuzun Büyük Önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün ölümünün 72. yılında yapılan Anma Törenine, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, ardından Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı.

Çelenk Sunma Proğramının  ardından, anma proğramına Yeni Belediye Düğün Salonunda devam edilmiştir.

Yeni Belediye Düğün Salonunda, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapılmış, öğrenciler tarafından şiirler okunmuştur.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma Derviş Mustafa Öztunç İlköğretim Okulu Müdürü Avni OĞUZ tarafından yapılmıştır. Avni OĞUZ konuşmasında; Çok yönlü üstün kişiliği ve liderliği olan Atatürk’ün aramızdan ayrılışının üzerinden tam 72 yıl geçti. Her insan gibi O da payına düşeni yaşadı. O, kısacık hayatında bir ulusun kötü talihini yenmesini sağladı ve dünyada da benzeri görülmemiş izler bırakarak aramızdan ayrıldı. O, mensubu bulunduğu ulusu için canını ortaya koymaktan hiç çekinmedi. Her türlü zorluğa katlanarak kendini milletine adadı. Değişik cephelerde ön saflarda savaştı. Onun, “Ben gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere Türk Milletine canımı vereceğim.” Sözü vatanını ne kadar sevdiğini gösterir. Atatürk, idealist bir liderdi. Onun idealizmi yüksek vasıf ve özelliklerine inandığı milletinin hürriyet ve bağımsızlık aşkından geliyordu. En büyük ideallerinden birisi de milli sınırlarımız içinde milli birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenmiş uygar bir toplum oluşturmaktı. Hür ve bağımsız ülke idealini gerçekleştirdikten sonra Türkiye’yi çağdaşlaştırmak için çağdaş medeniyet idealine yönelmiştir. Yaptığı devrimlerle de bunu gerçekleştirmeyi amaçlamıştır. Atatürk; çocuklara, gençlere ve kadınlara da çok değer veren bir liderdir. Çocukları hep seviş, onların iyi şartlarda yetişmelerine uğraşmıştır. Gençlere de hep güvenmiş, onları ülkenin aydınlık geleceği olarak görmüştür. Bursa’da kendisini karşılayan çocuklara ve gençlere söylediği; “Küçük Hanımlar! Küçük Beyler! Hepiniz geleceğin birer yıldızı, gülü, mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizlersiniz. Kendinizin ne kadar önemli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.” Atatürk ilkeleri ve Atatürkçülük Türk Milletinin ihtiyaçlarından doğan, gerçekçi, milli ve yenileşmeye açık, çağdaş bir sistem kurmayı amaçlar. Atatürk demek; özgürlük demektir, aydınlık demektir, vatanseverlik demektir, çağdaşlık demektir. O, 71 yıl önce bugün bize kurduğu, bizim de yükseltmek zorunda olduğumuz pırıl pırıl cumhuriyeti ve ilkelerini bırakarak aramızdan ayrıldı. Atam, sen rahat uyu. Bizler ve Türk Gençliği emanetin olan Türkiye Cumhuriyetinin, ilke ve inkılâplarının yılmaz bekçileriyiz. “ dedi.  

Anma proğramına  İlçe Kaymakamı Hamdullah Suphi ÖZGÖDEK başta olmak üzere, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Umut AŞIK, Belediye Başkanı Mustafa UYAR, daire amirleri ve öğrenciler katılmışlardır.

Atatürk’ü Anma Proğramına Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin ve vatandaşların  katılmaması ise gözlerden kaçmamıştır.

Yorumlar