“GÜVEN” “BAŞKAN"

Bozkır ilçemize bağlı Harmanpınar Kasabası Belediye başkanı Osman GÜVEN 29 Mart Yerel seçimlerinden sonra göreve geldiği günden buyana yaptığı çalışma ve hizmetlerden dolayı her kesimden takdir topluyor. Bununla birlikte aynı büyüklükteki her belediyedeki gibi mali kriz nedeni ile birçok hizmet proje aşamasında beklemekte.

Harmanpınar Belediye başkanı Osman GÜVEN göreve geldiği günlerden bu güne ; Kanalizasyon, Ağaçlandırma, Fosseptik Çukuru, İmam Evi, Köy Konağı, İçme Suyu, Değirmen, Mezarlık, Çocuk Bahçesi, Yol, Belde merkezi çevre düzenlemesi gibi halkın gerçek ihtiyacı olan hizmetlere öncülük verdiğini kıt mali imkanlarla bu hizmetleri kısa sürede tamamladığını belirtti.Bizde bu hizmetler hakkında kısaca bilgi istedik.

Sayın Güven başkanım, yapmış olduğunuz işlerden fosseptik çukurundan bahseder misiniz?

29 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilmemden hemen sonra ilk hedefim olan Beldemizin Kanalizasyon sorunu için ben ekibim kolları sıvadık. Kasaba halkımızın “eğrik” mevkisi diye adlandırılan yeri fosseptik çukuruna uygun olduğu için bu yere yaptık. Kasabamızdan bazı hayırseverler, Seydişehir Belediyesi, Çumra Belediyesi ve Bozkır Belediyesinin katkıları ile yapımına başladık. 2009 yılında çukur inşası tamamlandı. Böylece kasabamızın en önemli sorunlarından olan büyük bir eksiği de gidermiş olduk. Buradan bu işe emeği geçen tüm hayırsever vatandaşlarımıza ve kardeş belediyelerimize sizlerin aracılığı ile teşekkür ederim.

Yapımına devam eden Kanalizasyon çalışması ne durumda?

Kanalizasyon işimiz için iller bankasından maddi destek yardım istedik. Ama belediye olarak 1.000.00 TL’ye (1 trilyon) yakın bir borcumuz olduğu için beldemize iller bankasından gelecek olan bütçe gelirlerinden ayrılan payın bu borcu karşılayamayacağı için maddi destek isteğimiz kabul görmedi. Amacımız bu işi yapmaktı peşini bırakmadık. 09 Eylül 2009 tarihinde çıkan bir yasa ile iller bankası kar payından %75’i hibe %25’i ise belediyeden 15 yıl boyunca Harmanpınar Belediyesinden karşılanması yolu ile karar aldık. Bu projemiz 2010 yılı programına alınarak çalışmalar tüm hızıyla başladı. 19 Temmuz 2010 tarihinde İller bankası tarafından kanalizasyon inşaatı ihalesi yapıldı ve bu ihaleyi “Özmer Otomotiv Tic. ve San. Ltd. Şti.” firması aldı. Projemiz bedeli ise 708.000 TL’dir. 07. Eylül 2010 tarihinde İller bankası ve Harmanpınar Belediyesi olarak yer teslimini gerçekleştirdik. Yüklenici firma ile yapılan anlaşmaya göre siş teslim tarihi sekiz (8) ay’dır. Buda 2012’de Kanalizasyon sorunsuz bir Harmanpınar demektir. Bu projemiz Bozkırın diğer büyük belediyelerinden olan Hisarlık belediyesinden sonra en büyük projedir..

Sayın Başkan, Bozkırın bir çok kasabasında içme suyu büyük sorun. Sizin bu sorunun giderilmesi için ne gibi çalışmalarınız oldu şu an ne durumda konu hakkında da bilgi verir misiniz?

Kasabamızda yıllardır su yetersizliğinden dolayı bir sorun vardı. Sürekli olarak ikamet eden kasaba halkına su hizmeti yarı aksak devam etmekteydi. Harmanpınar Kasabası Bozkır Beldeleri içerisinde gurbetçisi çok olan bir beldedir. Hal böyle olunca gurbetten memleketine dönen hemşerilerimizinde su kullanımı mevcut su kullanımına eklenince sorun katlanmakta su yetersiz gelmekte idi. Kış aylarında 10-15 gün su kesintisi yaşanırken, yaz ayları yani gurbetçilerimizin yoğun olduğu aylarda 1 aya yakın su kesintisi oluyordu. Sarıot yaylasından gelen grup suyunda beldemiz yararlanamamaktadır buda sorunu daha büyük hale getirdi Bu sorunun çözümü için ben ve ekibim kolları sıvadık. Sürekli sıkıntı yaratan su hatlarındaki arızaları (2000 mt. kadar) giderdik.. Sorkunca Mevkiinden gelen su hattını 10 günlük bir çalışma ile 400 metre yeniledik.

Kasabamıza bağlı Ferhatlar mahallesinde, Seydişehir yolu üzerindeki kurumuş bir vaziyette olan tarihi çeşme hayırsever vatandaşlarımızdan Mehmet ŞEVİK isimli vatandaşımız 9.500 TL. yardımda bulundu. Böylece çeşmemizi de bu hayırsever kardeşimiz sayesinde halkımızın hizmetine sunduk.

Kasabamızın içme suyu depolarında elektrik olmadığından klorlama işlemi yapılamıyordu. Toplum sağlığı açısından çok önemli olan klorlama sistemi için bu depolara elektrik hattı çektirdik ve halkımız klorlanmış sağlıklı su içmesini sağladık.

Yaptırdığının İmam Evi hakkında da bilgi verir misiniz?

Kasabamız kuruldu kurulalı imam evi yoktu. Belediye olarak bir komisyon kurduk ve imam evi yapılması için karar aldık. Belediye ve hayırsever vatandaşlarımızın sayesinde, ilçe halkımızdan bir kişinin bu iş için bağışladığı 100 metrekare bir alana iki katlı bir imam evi yaparak, kasabamızda görev yapan imamların konut problemini de çözmüş olduk.

Bunun dışında elemeli un değirmenimiz 5 yıldır hizmet verememekteydi. Halkımızın değirmen ihtiyacını gidermek için ustalar getirerek çalışır duruma getirdik. Şu anda herkese hizmet veriyor.

. Ben göreve gelmeden önce bozuk olan anons sistemi bozuk olmamalı dedik 7.000 TL harcayarak sorunsuz hale getirdik.. Ve artık sorunsuz hizmet vermeye başladı.

Başkanım Kasaba merkezde bulunan çevre düzenlemeleri dikkatimizi çekti. Ne türlü çevre düzenlemesi yaptınız?

Kasabamızın giriş noktalarına bulunan 2 adet büyük hoş geldiniz levhalarını değiştirdik. Giriş yollarımızın kenarlarına ise büyük ladin, köknar ağaçları diktik ve peyzaj çalışması yaparak ilçemize gelen misafirlerimize karşı güzel bir görüntü elde ettik. Bu çalışmalar dâhilinde Kasaba merkezine toplam 150 adet ağaç dikmiş bulunuyoruz.

Ağaçlandırma projeniz şu anda ne durumda?

Harmanpınar Belediyesi olarak yapmış olduğumuz en büyük projelerimizden biride Ağaçlandırma projemizdir. Kasabamızda n sağlık ocağının arkasında bulunan “hudede” mevkisinde Çevre ve Orman bakanlığına verdiğimiz “100.000 adet ağaç projemiz” kabul edildi. Kasabamıza şimdilik 50.000 adet Karaçam ve 50.000 adet Sedir ağaçı olmak üzere toplamda 100.000 adet ağaç fidanı dikmeyi planlıyoruz.. Ağaçların dikiminin gerçekleştirileceği dikim sahalarımızı dozer ve kepçelerle dikilebilir duruma getirdik. Şimdiye kadar toplam 40.000 adet ağaç fidanımız geldi, geriye kalan 60.000 fidan ise en yakın zamanda geliyor. Ağaç dikimine tüm halk olarak katılacağız.

Ayrıca, İl çevre ve Orman müdürlüğünden getirmiş olduğumuz 500 adet çeviz, badem ve sedir ağaçlarını da kasaba halkımıza ücretsiz dağıttık.

Çocuk Parkı yenilenmiş daha önce böyle bir park var mıydı?

Evet, kasabamızda daha öncede bir park vardı. Ama kullanılamaz halde idi. Çocuklarımız içine girip oyun bile oynayamıyorlardı. Bu durum karşısında Ereğli Belediyesinden çocuk parkımız için oyun grupları, konteynırlar, banklar getirerek çocuklarımızın hizmetine sunduk.

Peki, yollarımız ne durumda sayın başkan. Ne gibi düzenlemeler yapıldı?

2009 yılında meydana gelen afetten dolayı kasabamız arazi ve kasaba girişleri perişan bir vaziyetteydi. Takriben 150 yere menfez döşenmiştir ve kasaba girişlerindeki yolları asfalt döktürerek daha düzgün ve kullanılır vaziyete getirilmiştir.

Sohbet sonunda gördük ki sayın başkan kıt imkânlar ile olduğu yerde saymak yerine alternatif çözüm yolları araştırmış ve hizmet sunmak için yeni kaynaklar oluştururken hizmet sunma çabasında tüm imkânları da zorlamış. Kısa zamanda sunduğu kalıcı ve önemli hizmetlerinden dolayı, bu başarının diğer belediye başkanlarına örnek olmasını temenni eder Osman GÜVEN başkana Bozkır Gündem Gazetesi olarak Görevinde başarılar dileriz.(Yılmaz KATUK)









Yorumlar