BÜYÜK "ÇİÇEK"'İN MEYVESİ BÜYÜK OLUR


20 Kasım 2010 cumartesi günü Antalya gezisi dönüşü yönünü ilçemize çeviren bakan ve heyeti (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve Konya’dan ilçemize gelen Konya valimiz Aydın Nezih Doğan) öğleden sonra yeni Antalya yolundan giriş yaptıktan sonra ilk olarak ilçemize sayısız hizmetler sunan Bozkırımızın bir değeri Sayın Mustafa ÖZ’ün ilçemizin hizmetine sunduğu ‘’ MUSTAFA SUNA ÖZ’’ Öğrenci yurdu inşaatını ziyaret ile başladı.

Bakan ve heyeti yurt binası önünde bir süre Bozkır kaşık ekibini izledi, ilerlemiş yaşına rağmen Mustafa ÖZ’ün kaşık ekibi ile oyun oynaması heyete ve Bozkırlılara neşeli anlar yaşattı.

Sayın bakan ve heyeti Yurt inşaatını inceledikten sonra S.Ü. Bozkır Meslek Yüksek Okulu müdürü Yrd. Doç. Dr Mustafa YILMAZ’ı makamında ziyaret ederek üniversite hakkında bilgi alıp eğitim hakkındaki düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı.

       Sayın bakan ve heyeti, ilerleyen dakikalarda Bozkır çarşı merkezindeki çay evinin önünde bir süre oturup ikram edilen çayını yudumlarken mikrofonu alan Sayın belediye başkanı Mustafa UYAR konuşmasında ’’ Bozkırın UNUTULMUŞLUĞUNA hep birlikte bir son vereceğiz’’ dedikten sonra sayın bakanımız Bozkır halkına yaptığı konuşmasının sonunda Belediye başkanımız Mustafa UYARA hitap ederek ‘’ Ne zaman isterseniz gelin, size yardımcı olmaya çalışayım. Bir deha ki sefer geldiğimde geldin gittin olmasın. Söyleyip gidenlerden değil hayırla yâd edilenlerden olmak isteriz’’ vurgusunu yaptıktan sonra tüm Bozkırlıların geçmiş bayramını kutlayarak yemek için bozkır çay kenarında ki öğle yemeği için lokantaya doğru harekete geçti.

Sayın bakan yol güzergâhında ki esnaf ve vatandaşlar ile sohbet ederek yoğun ilgi içerisinde lokantaya ulaştı. Lokantada bakanımıza etli bulgur pilavı ve çeşitli yemekler ikram edildi.

Yemek esnasında bakan ve heyetine Bozkır adına sivil toplum örgütleri ve belediye başkanlığınca çeşitli hizmet istekleri içeren dosyalar sunuldu.

Yemek sonrası yine esnaf ve vatandaşlar ile sohbet ederek Mehmet ÖZ Sağlık ocağına doğru araçla hareket etti.

Sağlık ocağında sağlık gurup başkanı Dr Fatma Şimşek’ten bilgi alan sayın bakan ve heyeti saat 15.30 da Bozkırdan ayrıldı.


Bozkır Tarihinde ilk defa bu derece üst düzeyde ziyaret gerçekleşti. Geziden ve ilçemizden memnuniyeti yüzünden yansıyan sayın bakanımıza Bozkırında Kurtuluş Savaşında en çok şehit veren Anadolu toprağı ilçemizi unutulmadığını bizlere hatırlattığı için, ve ilçemize yapılacak olan ‘’hizmetlerin takibi ve sonuçlandırılması için’’ verdiği söz için teşekkür ederiz.

Bozkır halkı kuru toprağa kazmasını vurur. Kuru toprağı canlandırır ve bir fidan diker, Bu fidan büyür ÇİÇEK açar eğer iklim uygun giderse bu çiçek meyve verir ve bundan tüm Bozkır halkı yararlanır. Bozkırlının diktiği fidan tarihinde ilk defa böylesi büyük bir ÇİÇEK açtı. Umarız bu çiçeğin meyvesi de kendisi gibi büyük olur.

Hüseyin DUMRU

Yorumlar