Bozkır İlçe Tarım Çalışmalarına Ara Vermeden Devam Ediyor


Proje Hazırlama, Uygulama ve Yönetimi Eğitimi Başladı


T.C Bozkır Kaymakamlığı tarafından Mevlana Kalkınma Ajansına sunulan ve Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen “Proje Hazırlama, Uygulama ve Yönetimi Eğitimi” projesi eğitimi yapılmıştır. 5 günü kapsayan eğitim projesi proje ortağı olan Bozkır İlçe Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşmiştir. Eğitimi  Yrd.Doç.Dr.F.Handan GİRAY vermiştir.
Eğitime İlçe Tarım Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı, Bozkır Meslek Yüksek Okulu ve Bozkır Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen 25 kişilik personel katılmıştır. Eğitim kapsamında projenin unsurları, aşamaları ve mantığı teorik olarak tartışılmıştır. Ardından teorik bilgilerin ışığında Bozkır İlçesi güçlü ve zayıf yanları açısından değerlendirilmiştir. Bunun yanında AB fonlarından desteklenen Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında Leonardo Da Vinci, Life Long Learning alt programlarına da değinilmiştir.
Eğitime Bozkır Kaymakamı Sayın Hamdullah Suphi ÖZGÖDEK' te ziyarette bulunmuştur. Sayın Kaymakamımız katılımcılara başarılar dileklerinde bulunmuş ve "Eğitimin faydalı bir eğitim olduğunu, son iki yılda proje yapmanın öneminin ortaya çıktığını ve ivme kazandığını, bu tür projelerin devam ettikçe yaygınlaşarak sektör haline geleceğini, katılımcıların bu eğitime ihtiyacı olduğunu, ilçemizde bu eğitimle açıklanan destek programlarına proje hazırlama potansiyelinin artacağını" dile getirmiştir

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE HASTALIK VE ZARARLILARLA MÜCADELE EĞİTİMİ BAŞLADI

T.C Bozkır Kaymakamlığı tarafından Mevlana Kalkınma Ajansına sunulan ve Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen “Çilek Yetiştiriciliğinde Hastalık ve Zararlılarla Mücadele” projesi eğitimine başlamıştır. 3 günü kapsayan eğitim projesi 10/11/2010 tarihinde başlamıştır. Eğitimi Ziraat Mühendisi Ahmet Haşim KESKİN vermektedir. 45 çifçi katılmıştır.

Süt Soğutma Tankları ile Süt İzolasyon Tankı ve Ekipmanları Malzeme Alımı ihalesi İptali

Mevlana Kalkınma Ajansı Tarafından finanse edilen Bozkır Süt Üreticileri Birliği tarafından yürütülen “Bölgemizde Kaliteli Süt Üretiminin Yaygınlaştırılmasına Örnek Süt Soğutma Tankları Kurulması Yolu ile Katkıda Bulunmak” projesi kapsamında pazarlık usulü ihalesi yapılacak olan Süt Soğutma Tankları ile Süt İzolasyon Tankı ve Ekipmanları Malzeme Alımı ihalesinin son başvuru tarihi ve saati olan 11/11/2010 saat 14:00 tarihine kadar geçerli bir teklif ihale makamına sunulmadığı için ihale iptal edilmiştir.


Yorumlar