AVCILAR KULÜBÜNDENÖRNEK DAVRANIŞ



Geçtiğimiz hafta ilçe merkezine belirlenemeyen sebeple bir evin bahçesine düşen yırtıcı bir kuş türü olan yaralı Kızıl Şahin, Bozkır Avcılar Kulübü Başkanı Hüseyin YILDIZ’ın sayesinde  tedavi yaptırmak için İl Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı Milli Parklar Dairesi yetkililerine teslim edildi.
Bozkır Avcılar Kulübü Başkanı Hüseyin YILDIZ’ın  yaptığı açıklamada, “geçtiğimiz hafta Cuma günü bir tanıdığımın bahçesine düşen yaralı Kızıl Şahin’i kendisini arayarak evlerinin bahçesine bir yırtıcı kuş’un düştüğünü söylediler, bende hemen eve giderek kuşu aldım.  Kuşta herhangi bir yara izine rastlamadık ama tedavi yaptırabilmek için daha sonra yaralı olduğundan şüphelendim ve onun için İl Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı Milli Parklar Dairesi yetkililerini aradım. Sağolsun ekipler en kısa sürede gelerek Kızıl Şahin’i tedavi yaptırabilmek için Konya Selçuk Üniversitesine götürdüler.” Dedi.
Yaralı Kızıl Şahin’i almak için ilçemize gelen Milli Parklar Dairesi yetkilileri bu davranıştan dolayı Yıldız’a teşekkür etti.”
Son olarak Bozkır Avcılar Kulübü başkanı Hüseyin YILDIZ, “ bu tür nesli tükenmeyle karşı karşıya olan yabani hayvanların zevk için avlanmamasını istedi. Bu tür vakalarla karşılanıldığı zaman Bozkır Avcılar Kulübü olarak her zaman yardıma hazır olduklarını belirtti.

Yorumlar