TAPU VE KADASTRODA E-TAHSİLAT DÖNEMİ BAŞLADI




Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tugay KAYA 2012 yılına ilişkin değerlendirme yaptı.

E-TAHSİLAT BAŞLADI

   Vatandaşlarımızın Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde karşılaştıkları sorunları çözmek adına önemli adımlar atıldığını belirten Kaya  “Bu sorunlardan biri de vatandaşlarımızın işlemleri ile ilgili harçların ilgili banka şubesine yatırılmasında yaşanıyordu. İlgili Müdürlükten harç makbuzu alınması, bu belgenin sıra
beklenerek bankaya ödenmesi ve dekontun tekrar ilgili müdürlüğe verilmesi ve müdürlüklerimizdeki işlemlerin ardından sonuçlandırılabilmesi zaman ve emek kaybına neden oluyordu.  Şimdi ise evraklarını eksiksiz teslim eden vatandaşımız tapu işlemleriyle ilgili SMS ile bilgilendirilmekte, işlemin hazır olduğunu ve ilgili banka hesap numarasını bildiren son SMS’ten sonra vatandaşımız bu hesap numarasına Selçuklu, Karatay ve Meram Tapu Müdürlüklerimiz için ATM’den, internet bankacılığından, cep telefonundan dilerse de banka şubesinden havale yapabilmektedir. Yatırılan tutar müdürlüklerimiz sisteminde on-line görülebilmektedir. Böylece vatandaşlarımızın dekont alması ve bankada sıra beklemesinin önüne geçilmiştir.Bu sistem yıl içerisinde diğer tüm müdürlüklerimizde de uygulanmaya başlanacaktır.

Ayrıca www.tkgm.gov.tr internet adresinden on-line randevu alan vatandaşlarımız sıra beklemeksizin evraklarını önbaşvuru masalarımıza teslim edebilmektedir.

HAZİNEYE 155 MİLYON-TL GELİR

Konya, Aksaray ve Karaman İllerindeki 47 Müdürlükte toplam 778 personel ile görev yaptıklarını belirten KAYA, 2012 yılı içerisinde bu müdürlüklerde 329.411 işlem yapıldığını,  yaklaşık 1 milyon 320 bin kişinin Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine geldiğini ve bu işlemler karşılığında 155 Milyon 330 Bin TL nın hazineye gelir kaydedildiğini aktardı.

TAPU İŞLEMLERİNDE TAŞINMAZIN BULUNDUĞU İLÇEYE GİTME ZORUNLULUĞU KALKIYOR

Tapu işlemlerinde taşınmazın bulunduğu İlçe Tapu Müdürlüğü’ne gitme zorunluluğu her geçen gün biraz daha azalmaktadır.Bölge Müdürlüğümüz yetki alanında bulunan Karatay, Aksaray ve Karaman Tapu Müdürlüklerine yetki alanı dışındaki taşınmazlara yönelik satış ve ipotek işlemleri için yetki verilmişti. Şu an ise bu yetkinin kapsamı ve müdürlük sayısı yurt genelinde artırılmıştır. Mülkiyete yönelik satış, intikal, bağış(hibe), trampa, taksim, ölünceye kadar bakma akdi, intifa, ipotek işlemleri ile tapu kaydı ve tapu sureti talepleri için yetki verilmiştir. Bölge Müdürlüğümüz yetki alanındaki yetkili müdürlük sayısı üçten ona çıkartılmıştır. Bu müdürlüklerimiz ise Karatay, Aksaray, Eskil, Karaman, Ayrancı, Ereğli, Akşehir, Beyşehir, Seydişehir, Kulu Tapu Müdürlükleridir     

TAPU VE KADASTROYA AİT TÜM VERİLER BİLGİSAYAR ORTAMINDA

Bölge Müdürlüğümüz yetki alanındaki birçok birimde kadastro çalışmaları 1970’li yıllarda yapılmış ve aradan geçen 40 yıllık zaman içerisinde o gün üretilen haritalar yıpranmış ya da güncelliği azalmıştır.
Bugün bu haritalar uydu teknolojisi ile yenilenmekte, arazi toplulaştırması ve imar uygulamaları ile güncel, sağlıklı ve hızlı ulaşılabilir veriler haline dönüştürülmektedir.  Yatırımcı kamu kuruluşları da bu verileri kendi sistemlerinden görebilmekte böylece zaman ve emek kaybının önüne geçilmektedir.
Bugün tüm tapu müdürlüklerimizde TAKBİS ile online işlem yapılmaktadır. T.C. vatandaşlık numaralarının TAKBİS’e girişleri 2013 yılında tamamlanarak tüm paydaş kurumlara tapu bilgilerinin on-line verilmesi ile e-devlet projesine önemli katkı sağlanacaktır.

      TAPU VE KADASTRO MÜDÜRLÜKLERİ YENİLENİYOR

2012 yılında 11 müdürlüğümüzde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü konseptine uygun tadilat ve tefrişat çalışmaların tamamlanmış olup, 2013 yılında 22 Müdürlüğümüzde daha bu kapsamda çalışma yapılacaktır. Meram İlçesinde bulunan Bölge Müdürlüğü hizmet binasında da tadilat çalışmalarının devam ettiğini belirten ve bu nedenle rahatsızlıktan dolayı vatandaşlarımızın gösterdiği anlayışa teşekkür eden KAYA  Bölgesine bağlı 32 Müdürlüğün TSE EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldığını, Toplam Kalite anlayışına uygun çalışmaların artarak devam edeceğini aktardı.


Yorumlar