Konya'da alternatif turizme 'Mavi Kanyon' açılımı



Konya İl Genel Meclisi, uzun bütçe maratonunun ardından Aralık ayı oturumlarıyla yeniden toplanıyor. Meclis, birleşimlerde alternatif turizme “Mavi Kanyon” açılımını ele alacak.
Konya İl Genel Meclisi’nin Aralık ayı oturumları Meclis, Konya ili ve ilçelerinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının 2013 yılı faaliyet dönemi için Mütevelli Heyetlerinde görev yapacak üyeleri seçecek. Geçtiğimiz günlerde Afganistan’ın Belh şehriyle kardeşlik ön protokolü imzalayan İl Genel Meclisi, Belh ile kardeş Meclis olunması için İçişleri Bakanlığı’na müracaat edilmesini de Aralık toplantılarında görüşecek.
Önem verdiği konular arasında yer alan alternatif
turizmin geliştirilmesine yönelik Turizm Komisyonu ile çalışmalarını hızla sürdüren Meclis, Akören İlçesi Avdan Beldesi sınırları içerisinde bulunan “Mavi Kanyonu”nun bölge turizmine kazandırılması konusunu da ele alacak. Akören İl Genel Meclisi üyeleri Abdulkadir Sarıkaş ve Mustafa Yalçın tarafından verilen önerge doğrultusunda bölgeye giden Turizm Komisyonu’nun yaptığı çalışmadan oluşan raporda, Mavi Kanyon’da yeni bir yapılanmaya gidilerek turizme açılıp açılamayacağı, bölgenin turizme kazandırılmasıyla Ihlara Vadisi’ne rakip olabileceği konusu gündeme alınacak.  Meclis ayrıca, Selçuklu İlçesi Küçükmuhsine - Akpınar Köyü arasındaki yol ile Konya Hadim Karayolu Bağbaşı Beldesi bağlantısı yolunun İl Özel İdaresi Köy Yolları Yol ağına alınmasını da müzakereye açarak karara bağlayacak.

Yorumlar