BOZKIR'DA İYİ ŞEYLER OLUYOR

Umutsuzluk insanı kötümserliğe sürükler. Daha önce de yazmıştım;  sorunlarımızı gerçekçi bir biçimde tespit edelim, bunlara birlik ve beraberlik içerisinde çözümler arayalım, eleştirilerimiz ve taleplerimiz yine olsun elbette  ama asla umutsuzluğa ve karamsarlığa düşmeyelim. Umutsuzluğa düşersek güzel gelişmeleri göremeyiz ve gerektiği gibi bunlardan yararlanamayız. 
Farkında mısınız son zamanlarda Bozkır'ımızda iyi şeyler de oluyor.  Önce uzun süre vekâleten yürütülen kaymakamlık makamına kaymakamımız atandı  ve burdaki "boşluk" dolduruldu.  Bu
gelişmeyle birlikte; Çarşamba Çayı ve kollarının ıslahı çalışmasına hız verilmesi, Bozkır sınırları içerisinde Hidro Elektrik Santrali kurmak için yapımı süren barajlarda sona yaklaşılması,  Mustafa-Suna Öz Öğrenci Yurdunun açılması, 50 Yataklı Devlet Hastanemizin birkaç gün içerisinde açılacağı gibi güzel haberler peşpeşe geldi. Tepedeki derleniş tabana da yansıdı. Dernek ve vakıflarımızın faaliyetleri hızlandı. Özellikle kamu bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının aktifliği dikkat çekerken; kimi kamu kurumlarıyla birlikte yerel dernek ve vakıflarımızın etkinlikleri de gözle görülür düzeyde arttı. Gördüğümüz kadarıyla belediyemizce yürütülen şehir içindeki yollarımızın yapımı çalışması da son sürat devam ediyor. Siyasi partilerimiz ve meslek odalarımız bu hızlı değişim ve gelişim hamlelerinin kıyısında kalmamalı. Şimdi sıra yakın zamanda faâliyete geçecek olan yeni hastanemizin teçhizat ve personel eksiklerinin giderilmesinde olacaktır. Hastanemizin uzman doktor kadrosunu artırabilirsek ve tıbbi cihaz gereksinimlerimizi tamamlayabilirsek Bozkır'lı bundan çok memnun kalacaktır. Bunun için yalnız kamu bürokrasisinin çabası yetmez, siyasi partilerimizin ilçe teşkilatlarına (özellikle iktidar partisine) bu konuda büyük iş düşüyor..
"EMNİYETTE MİYİZ?"E YANIT GELDİ
Geçen hafta başımdan geçen bir olayı da örnek vererek, Bozkır'da kişisel ve toplumsal emniyet endişemizle ve bunun sebepleriyle ilgili "Emniyette Miyiz?" başlıklı bir yazı yazmıştım. Bir kişinin bile huzursuzluğu -kaldı ki sadece bir kişinin değil-  devlet açısından önemsenmelidir. Nitekim öyle oldu. O yazıya yanıt geldi. Yazımızın ilgililerce dikkate alınıp üzerinde durulması yukarıda saydığımız iyi gelişmelere bir örnektir. Duyarlılık gösterenlere teşekkür ederiz. 

Yorumlar