Dev Bir Adım Daha



KOP yatırımlarından biri olan Bozkır Barajı’nda su derivasyon işlemi gerçekleştirildi. DSİ 4. Bölge Müdürlüğü (Konya) sınırları içinde yer alan Bozkır ilçesi ve Göksu Nehri üzerinde bulunan Bozkır Barajı’nın, geçtiğimiz günlerde su derivasyon işlemi gerçekleştirildi.
Bozkır Barajı; Avşar ve Bağbaşı Barajı ile birlikte Mavi Tüneli vasıtasıyla Konya ovasına su temin edecektir. Barajın temelden yüksekliği 116 metre olup gövde boyu 517 metre uzunluğundadır.
Bozkır Hadim Relokasyon yolu inşaatına başlanılmış, Söğüt yolu ve servis yolu inşaatları tamamlanmıştır. Derivasyon Tünelinin kazısı (açılması) ve beton kaplama işleri ile gövde sıyırma kazısı işlemlerinde yüzde 90 seviyelerine gelinen Bozkır Barajı projesinde, çalışmalar hızla devam ediyor.
İhalesine 2011 yılında başlanan Bozkır Barajı, Konya ovalarının su ihtiyacını karşılaması açısından oluşturulan
“KOP” yatırımlarından biri olarak büyük önem arz etmektedir. Bugün itibariyle yüzde 35’i tamamlanan projenin 2014 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanmaktadır. Bu proje uygulamalarında şu ana kadar 29.077,735 TL harcama yapılmıştır. Bu proje ile Göksu Havzasından alınan suyun Bağbaşı Barajı’na aktarılması sağlanacaktır.

Yorumlar