HOŞ GELDİNİZ KAYMAKAM BEY



Harmanpınar’lılar İlçemizde yeni göreve başlayan Kaymakam Mustafa Koç’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
03.09.2012 günü Harmanpınar Belediye Başkan Vekili Ferhatlar mahallesi muhtarı Mustafa Şimşek, Konya Harmanpınar’lılar Derneği Başkanı Hacer KARAHAN, Ankara Harmanpınar’lılar Derneği Başkan vekili Kemal Koyuncu, Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Koyuncu, Harmanpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Güven Kaymakam Mustafa Koç’a hoş geldiniz, size ve İlçemize hayırlı uğurlu olsun dedi.
            Harmanpınar temsilcilerini güleryüzle karşılayıp, tatlı dille ağırlayan Kaymakam Mustafa Koç; samimi, koltuğuna yakışan Anadolunun bağrından çıkıp gelen, insanını anlayan, aynı yöne bakan bir idareci. Bozkır için gereken her şeye el birliğiyle ulaşılacağına yürekten inanıyor.
           
Harmanpınar Dernek Başkanları doğduğu topraklardan uzakta yaşayan insanları biraraya getirerek kasabaları için verdikleri emekleri ve Devletimizden bekledikleri desteği, kasabanın ve Bozkır yöresinin ihtiyaçlarını gündeme getirdiler.
Kasabalarına gölet yapılmasını, Sarot gölünün baraj yapılması halinde Bozkır ilçesinin 2050 yılında dahi su sıkıntısı olmayacağını söylediler. Su konusunda her kapıyı çaldıklarını ve çalmaya devam edeceklerini, azimlerinin hiç bitmeyeceğini Kaymakam Mustafa Koç’a anlattılar.
            Sarot gölünün baraj olması halinde her köy, kasaba suya kavuşacak. Sular hiç bir  enerji sarfiyatı olmadan cazibe ile Sarıoğlan’a kadar ulaşabilecek.  Yapılacak baraj aygır gediğinden yaklaşık 300 metre yüksekte olduğu için elektrik üretimi yapılacak. Toplanacak su ile sulu tarım yapılabileceği için yöre halkının verdiği emekler karşılığını bulacak, elde ettiği ürün miktarı ve kalitesi artacak. Baraj gölünde yapılacak balıkçılık ve turizm  ayrı birer gelir kaynağı olacak. Düdenler ile Akdeniz’in tuzlu sularına ulaşan sular yazın havzasında kalacağı için çevresinin iklimi yumuşayacak. Lafın kısası Bozkır topraklarına su hayat verecek.
            Harmanpınar temsilcileri  Bozkır  ile ilgili inandıklarını, destek beklentilerini Kaymakamlarına ilettiler. El ele, yürek yüreğe daha mamur, güzel ve yeşil  yaşam alanları için çalışacakları sözü ile ziyareti tamamladılar.
                                                                                                          Hacer KARAHAN

 


Yorumlar