167. YILINIZ KUTLU OLSUN



Bozkır İlçe Emniyet Müdürlüğü Türk Polis Teşkilatının 167. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla geçtiğimiz hafta bir dizi etkinliklerde bulundu. 

Yapılan etkinlikler Hükümet konağının önüne çelenk konulması ile başladı. Hava şartları nedeni ile hükümet konağı içerisinde yapılan saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Emniyet Amiri İlhan İNANOĞLU yaptı. İNANOĞLU konuşmasında; “ Türk Polis teşkilatının 167. Yılı münasebeti ile yapılan kutlamamıza katılmanızdan dolayı hepinize teşekkür eder saygılar sunarım. İnsanlık tarihi boyunca asla devletsiz kalmamış, asla esareti kabul etmemiş, asla zalimlere boyun eğmemiş, köle olmayı da, köleleştirmeyi de kabul etmemiş sömürgeleştirmeye ve sömürülmeye karşı durmuş, masumun ve mazlumun yanında yer alarak hürriyetin timsali ve adaletin bayraktarı olan bu asil ve aziz milletimin bir evladı ve hizmetkârı olmaktan büyük bir şeref duyduğu ifade etmek istiyorum. İşte böylesine aziz ve asil olan milletimin hizmetinde olan Türk Polis Teşkilatı kuruluşundan günümüze yurdumuzda huzur ve güveni sağlamayı, insanlarımızın can, mal ve namusunu korumayı alil, aciz ve yardıma muhtaç olanlara yardıma koşmayı amaç edinmiş; hain,  kahpe ve bölücülere göz açtırmamış,  yurt savunmasında ön saflarda olmuş, şehit vermiş, gazi olmuş ve kahramanlık ve fedakârlığın eşsiz örneklerini vermiştir. Bu uğurdaki azmi ve gayreti asla sarsılmayacaktır.

Türk polisi bir asker kadar disiplinli,  bir hukukçu kadar hukuk adamı,  bir anne kadar şefkatli olarak görevini kanunların kendisine verdiği yetkiler dâhilinde, Atatürk ilke ve İnkılapları doğrultusunda yerine getirme gayretinde olmuştur ve olmaya devam edecektir. Demokratik, Laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için çok büyük bir sorumluluk yüklenmiş, milletimizin huzuru, refahı, canı ve malı gibi kutsal değerler için canlarını vererek aramızdan ayrılan aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, görevleri başında yaralanan gazilerimizi minnetle anıyor; emekli mensuplarımızın ve halen görev başında gece gündüz, kar kış, soğuk sıcak demeden özveriyle çalışan tüm meslektaşlarıma ve teşkilatın bugünümüze ulaşmasında emeği geçen herkese aileleriyle birlikte esenlikler temennisiyle 167.’ci kuruluş yıldönümünü kutlar saygı ve selamlarımı sunarım.” Dedi.
Devlet büyüklerimizden gelen kutlama mesajlarının ve şiirlerin okunmasından sonra resmi kurum amirlerinin tebrikleri kabul edildi. İlçe Kaymakam vekili Sayın Remzi Kattaş Emniyet Amirliğine ziyaret gerçekleştirdi ve personelin sorunlarını dinleyip görüş alışverişinde bulundu. Hafta boyunca 167. Kuruluş yıldönümü münasebeti ile tüm Resmi kurum amirleri, parti temsilcileri ve halktan ziyaretler gerçekleştirildi.
İlçe merkezinde ihtiyaç sahibi üç aileyi ziyaret eden emniyet amirimiz ve personeli,  ailelere “her ihtiyacınızda 155 polis imdat telefonunu ücretsiz arayabileceklerini belirtti. Ellerinden geleni yapmaya hazır oldukları söyleyen İNANOĞLU, yapamadıklarında bile Kaymakamlığa başvurarak yardımcı olacaklarının altını çizdi. “  Ev sahipleri kendilerini ziyarete gelen Emniyet Amiri ve personeline ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduklarını ve dualarının devamlı kendileri ile olduğunu söylediler.
Bozkır Gündem Gazetesi olarak Tüm Türk Polis teşkilatının 167. Kuruluş yıldönümünü tekbir ederiz.

Yorumlar