ABD’nin EMELİ!

Bu gün, Dünden kolay değildir/ Yarın, daha zor olmadan/Bu gün, yapman gerekenleri YAP!
Bu gün Ortadoğu da yaşananlar ve bizim yaşamakta olduğumuz vede yaşayacağımız bütün sıkıntılar, Eski ABD Başkanı Bush’ Milli güvenlik başdanışmanı Condolezza Rice’ın 7 Ağustos 2003 tarihli Washington Post gazetesindeki Ortadoğu’nun dönüşümü başlıklı makalesinde açıklanıp yayınlanmıştır. Büyük Ortadoğu (BOP) sınırları bu makalede çiziliyordu. Fas’tan Afganistan’a kadar uzanan bölgede 22 ülkenin sınır ve rejimlerinin değişeceği belirtiliyordu.
Daha sonra da Albay Ralph Peters’in ABD’nin silahlı kuvvetler dergisinde yayınlanan Daha iyi bir Ortadoğu nasıl görülür. Başlıklı makalesinde yayınlanan Türkiye, İran, Irak, Suriye Dört ülkeden Dört parça toprak kopararak bu topraklar üzerinde kurulacak Büyük Kürdistan’ın Haritası belirlenip bu projenin çekirdeğinin ise asıl Kürdistan’ın kurulması olduğunu ortaya koyuyordu.
         Dünyanın en çok petrol tüketen ülkesi olan ABD, milletinin geleceğini yarınlarını garanti altına almak için planladığı ve Ortadoğu petrol ve yeraltı kaynaklarının ele geçirilmesi hedefi olan BOP ‘u gerçekleştirmeden önce bölgede ki bu projesine engel teşkil edebilecek olan faktörler birer birer ortadan kaldırılmaya başlandı.
        
Şöyle geçmişi bir hatırlayacak 2000 yıllarına gidecek olursak! PKK elebaşını APO yakalanmış, Türkiye ye teslim edilmiş Zamanın Başbakanı Bülent Ecevit ABD, Abdullah Öcalan’ı yakalayıp neden bize teslim etti. Anlayabilmiş değilim diyordu.(Öcalan, Suriye’den alınıp paketlenip Kenya’ya götürülüp orada Yunanistan konsolosluğunda Türkiye’ye teslim edilmişti) 
Ülkemizde 57.Cumhuriyet ANASOL-M hükümeti görev başındadır. Bu hükümet Antiemperyalist ve milliyetçi bir yapıdadır, bu durum ABD nin işine ve dişine uygun değildir. Fırsat kollamaktadır. Bu zamanda ülke iki büyük yıkımı Düzce ve Adapazarı depremini yaşar, Finans sektöründe oluşan bankalardan kaynaklanan sıkıntılar sonucu Ülke ekonomik olarak zor durumdadır. ABD için şartlar oluşmakta avuçlarını ovuşturmaktadır. ABD’nin istihbaratı içten ve dıştan çok iyi çalışmaktadır.
         Öncelikle Hükümetin devre dışı bırakılması için Cumhuriyet tarihinin en ciddi ekonomik krizi tezgâhlanır. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısın da Cumhurbaşkanı sezer, Başbakan Bülent Ecevit’e Anayasa kitapçığını fırlatıyor ve Hükümetin yıkım süreci böylece başlıyordu. Sonrasında mevcut hükümet erken seçim kararı alıyor. 15 ay öncesi kurulan Akparti tek başına iktidar, oluyor. CHP ise Ana muhalefet partisi olup, diğer partilerin tamamı % 10 barajına takılıp meclis dışı kalıyor.
         Artık hükümette Akparti vardır. Başbakanımız Erdoğan konuşmalarında BOP u ve bu kurumun Eş başkanı olduğunu anlatmaktadır. ABD’nin uğruna ayda 12 milyar dolar harcadığı ve Türkiye’nin güneydoğusunu da içine alan büyük Kürdistan’ın kurulması hedefli bu proje karşısında en büyük engel teşkil eden TSK ‘nin yıpratılması içinde düğmeye basılır. Çünkü Kuzey Irakta kurulacak olan bir Kürt devletinin Türkiye için bir savaş nedeni sayılacağı devlet politikası olarak tüm dünyaya ilan edilmiştir.
         Büyük Kürdistan Devletinin başkanı ise Mesut Barzani olacağıdır.Bu Devletin kurulması için PKK taşeron olarak kullanılmaktadır.Zaten fiiliyatta da PKK’ nın bir kısmı Barzani’nin ordusuna katılmış durumdadır.PKK dan çok daha tehlikeli olan Barzani özellikle Güneydoğuda ve Mersinde son derece örgütlenmiş durumdadır.(Yalçın Güzelhan)
12 Haziran genel Seçime gidilirken, Yeni Anayasa yapılacağı ilk 3 maddenin değiştirileceğinin, Anayasadan Türk kimliğinin çıkarılacağının, istiklal marşının, Andımızın, Ataya saygı duruşunun tartışılıyor olması insanımızı derinden üzmektedir. Haydi, hayırlısı, Allah’a emanet olunuz.
          
        

Yorumlar