23 yıl ÖNCEKİ aynı TEZGÂH!

Türkiye, Irak, Suriye ve İran’dan toprak kopararak Büyük Kürdistan Devletini kurmayı amaçlayan ABD, Irak’ın kuzeyindeki kukla devletin kurulmasına giden süreci şimdi de Suriye üzerinde oynuyor.
1988 de Halep’çe katliamıyla başlayan ve ırak’ın kuzeyindeki kukla Kürt devletinin kurulmasıyla ilk etabını tamamlayan proje şu anda Suriye’de işliyor. Suriye den sonra ise sırada İran ve Türkiye var.(Hedef:4 ülkeden 4 parça toprak Büyük Kürdistan Devleti)
İran’da Humeyni rejiminin iş başına gelmesinin ardından ABD’nin destek ve tahrikleriyle Irak lideri Saddam Hüseyin 1980 yılında komşusu İran’a savaş aştı.8 yıl süren ve her iki tarafında ağır kayıplar verdiği bu savaş sırasında Irak’ın kuzeyinde yaşayan Kürtler İran askerlerine destek olunca Saddam’ın hışmına uğradılar.
 Ateşkes sonrasında Halepçe’yi İran ‘dan geri alan Saddam yönetimi intikam için bölgede Kürtlere karşı katliam başlattı.Bu tarihlerde canlarını kurtarmaya çalışan peşmergeler Türkiye’ye göç etmeye başladılar.500 bin peşmerge Türkiye’de kaldı. Yeme, içme ve barınma ihtiyaçları karşılanan peşmergeler daha sonra bölümler halinde Irak’ın kuzeyine döndüler.
Gelecekte kendimizi vuracak çekiç güce destek olundu!
Bu aşamada Saddam’ın Kuveyt’i işgalini bahane ederek Irak’ı işgal eden ABD, peşmergeleri Saddam’dan korumak bahanesiyle de Irak’ın kuzeyine Çekiş Güç’ü kurdu.36.enlemin kuzeyi Saddam’a kapatılarak burada özerk bir bölgenin temelleri atıldı. Çekiş gücün görünüşte masumane vazifesi Kürtlerin güvencesini sağlamak olmakla beraber, Irak’ın Kuzeyinde fiili Kürt devletini inşa etti ABD’nin 90 yıllık Büyük Kürdistan projesinin ilk adımının temelini atan bu harekette ABD, İngiltere ve Fransa’nın yanı sıra Türkiye’de rol alarak sonunda kendisine geri dönecek çekicin bir ucundan tutmuş oldu. Güya 1 koyup 3 alacaktık!
Sinsi plan Suriye’de uygulanıyor.
ABD’nin eski başkanlarından Wudrow Wilson’ın 90 yıl önce ortaya attığı Büyük Kürdistan senaryosu bu günkü (BOP)Büyük Ortadoğu Projesi’nin de ilham kaynağı Kuzey Afrika ve Orta Doğu’da halk ayaklanmalarını teşvik ederek, ABD menfaatleri doğrultusunda yönetimler oluşturmaya çalışıyor. Gençlik üzerinden sinsi emellerini uygulamaya koyuyor.

Washington’un hedeflerinden diğeri de Suriye, Washington, CIA ajanlarını kullanarak karıştırdığı Suriye’de etnik gurupları birbirine düşürme çabasında. Türkiye’ye başlayan göçün ardından bölge insanının can güvenliğinin kalmadığı yaygarasını yayacak olan ABD’nin ardından da burada oluşturacağı tampon bölge sayesinde Büyük Kürdistan’ın ikinci ayağını da tamamlayacak. Ve tabii ki sıra İran ve Türkiye’ye gelecek.
Unutmayalım-ki İstikrarlı bir Ortadoğu, Türkiye’ye hizmet eder. Cadı kazanı olan bir Ortadoğu Türkiye’yi yaşanmaz, içinden çıkılmaz bir duruma sokar. Olması gereken Ankara merkezli milli politikanın uygulanmasıdır. Eğer ABD, AB nin politikalarının Truva atı olunacak politikaların içerisinde olunursa, Ülkemizi zor günler bekliyor. Suriye giderse sıra Türkiye’ye geliyor demektir. Türk insanı ulus devlet ve misakı milli yapısını korumak zorundadır, onun için tarihini çok iyi bilmeli ondan dersler çıkarmalıdır.
 Suriye ile Türkiye’nin sınırı 820 km, neden Hatay? Amaç, Türkiye ile Suriye’yi karşı karşıya getirmektir. Suriye’nin çoğunluğu Türk ve Türkmen’lerden oluşuyor. Hassas sinsi oyuna karşı uyanık olalım. ABD gittiği her yeri etnik yapıya kavuşturarak ufaladı. BOP nedir? Ortadoğu’da ve çevresindeki 22 ülkenin sınırlarının ve yönetim şeklinin değişeceğini bas bas bağıran bir proje!

Yorumlar