ARMUTLU KÖYÜ DERNEĞİ ÖĞRENCİ ve GENÇLİK GECESİ YAPILDI


Armutlu Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Armutlu Öğrenci ve Gençlik Gecesi” 5 Şubat Cumartesi günü Konya Alaaddin Keykubat Konferans salonunda yapıldı.
    Üniverstide okuyan Armutlulu öğrenciler tarafından hazırlanan programda köylülerin katılımı bir hayli yoğundu.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Okan Sezer’in okuduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.
    Selamlama konuşmalarını yapmak üzere ilk olarak Armutlu Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Çelik geldi. Konuşmasında davetlilere katılımından öğrencilerede çalışmalarından dolayı teşekkür eden Çelik, dernek olarak en önemli faliyetlerinin bugünün gençleri yarının büyükleri için yapılan eğitime destek çalışmaları olduğunu belirtti.
Şehrimize kurduğu okullar ve eğitime yaptığı katkılarla tanınan Diltaş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ataman ise yaptığı konuşmada Armutlunun günden güne faliyelerini arttırdığını hatırlattı ve öğrenciler için özgüveni yüksek bireyler olması konusunda tavsiyelerde bulundu. Köyün ilk Üniversite mezunlarında Osman İşler(Öğretmen) yaptığı konuşma ve okuduğu şiirle davetlileri 1970’li yıllara götürdü. Son olarak selamlama konuşmalarını yapan Anmeg Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer ise yapılan programın örnek bir çalışma olduğunu ve farklı renkleri taşıyan, ayrı ayrı alanlarda eğitim gören öğrencilerin Armutlu çatısı altında toplamanın üniversite gençlerinin köyüne bağlı olmasına ve derneğin başarısına dayandırdı. Özer, üniversite öğrenci sayısının önümüzdeki yıl yüz eli olması için öğrenci velilerinden ve lise öğrencilerinden ricada bulunarak, başarılar diledi.

    Gecede, bu güne kadar yapılan Üniversite öğrenci buluşmalarından hazırlanan “Armutluda Eğitime Dair” isimli tanıtım filmi öğrencilerin kaynaşması ve yaptığı faliyetler hakkında köylülere bilgi verdi. Armutlunun yetiştirdiği gazeteci yazar ve şair Recep Öğütcü’nün köy için yazdığı Unutma isimli şiir davetlilere duygulu anlar yaşattı.
    Armutlu Köyü yazarları; Av. Hüsnü Tuna, Prof Dr. Arif Ünal, Mevlüt Özer, Prof Dr. Mehmet Ataman, Recep Öğütcü, Doç Dr. Ali İhsan Demirel, Kemal Özer programda övgüyle bahsedilerek yayımladıkları 24 eser  davetlilere tanıtıldı.
    Davetlilerin en çok eğlendiği ve beğeni ile izledikleri ise def-ney eşliğinde hazırlanan ezgi dinletisi, Armutlu Ayşe Veli Demiröz İlköğretim okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Tabut” isimli tiyatro oyunu, Mehmet Bütüner’in yazıp üniversite arkadaşlarıyla oynadığı “Sihirli Şişe” isimli tiyatro oyunu ve Ali İhsan Bütüner tarafından yazılıp köydeki gerçek bir hatıradan uyarlanan ve üç kişinin canlandırdığı “Piygamber İşine Bak Sen Osman Usta” isimli tiyatro oyunu oldu.
    Resim Öğretmenliği öğrencisi Esra Doğan’ın eğitime katkı amaçlı hazırladığı resim tablosu ve köyün yöresel kıyafeti Kutmu elbisesi açık arttırmayla davetlilere satışına sunuldu.
    Program mezun olacak öğrencilere plaket verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Yorumlar