Armulular Derneği "TARİH ŞUURU" Konferansı İzlenimleri


Armutlu Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'mizin düzenlediği konferansta tarih şuuru ele alındı. Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner ARABACI, Türklerin tarihteki önemini anlattı.  Konferans, Koyunoğlu Müzesi salonunda yapıldı. Programa üniversite öğrencilerimiz, köylülerimiz ve davetliler katıldı.

Doç. Dr. Caner ARABACI, ilk olarak Türklerin İslamiyet’le tanışmasından bahsetti. Bütün dünyanın iki büyük devleti olan Roma ve Osmanlı’yı Türklerin kurduğunu belirten Arabacı, tarih şuurunu işlemenin çok önemli olduğunu vurguladı. Arabacı “İnsanlık tarihinin en büyük devletini kuran Türklerin çocukları bugün Alman’ın horladığı, İngiliz’in burun kıvırdığı bir yaratık durumuna gelmiş, bu durumu anlamak güç” dedi.

Türklerin tarih boyunca insanlara hep adalet dağıtan bir anlayışı benimsediğine dikkat çeken Arabacı, Osmanlı'nın sömürgeci olmadığını, aksine gittiği her yerde bin medenî eseri bulunduğunu, İngiltere’nin işgal ettiği yerlerde ise bunu görmenin imkânsız olduğunu dile getirdi. Bugün Türkiye’nin bölünmek istendiğine vurgu yaparak dünyada yaşanan gelişmelere de değinen Doç. Dr. Arabacı, Irak’ın Türkiye için önemine dikkat çekti. Arabacı, Bağdat 400 yıl boyunca bizim vatanımızdı. Ana gibi yâr, Bağdat gibi diyâr bulunmaz derdik. Şimdi bu ifadeyi kullandığımız ve 1918’e kadar Türk valilerinin yönettiği Irak yani Bağdat işgal altında diye konuştu.



  Konferans sonunda Doç Dr. Caner ARABACI'ya teşriflerinden ve verdiği bilgilerden dolayı Armutlu Köyü adına Dünya Düşünce Derneği başkanı Hasip Şenalp tarafından plaket takdim edildi.[Armutlu köyü Web Sitesi]

Yorumlar