Bağcılık Eğitimi ve Bozkır Bağcılığının Geleceği isimli Konferans Düzenlendi.



            Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Bozkır İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yürütülen Bağcılık Eğitimi Projesi kapsamında düzenlenen ve Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki KARA’nın konuşmacı olarak katıldığı Bozkır Bağcılığının Geleceği konulu konferans Belediye Düğün Salonunda gerçekleşti.
            Konferansa İlçe Kaymakamı Hamdullah Suphi ÖZGÖDEK, bazı daire amirleri ve belde belediye başkanları, Mevlana Kalkınma Ajansı yetkilileri ile çiftçiler katıldı.
           
İlçe Tarım Müdürü Mehmet ŞENARSLAN ve İlçe Kaymakamı Hamdullah Suphi ÖZGÖDEK’in konuşmalarının ardından, Prof.Dr.Zeki KARA tarafından; Ekoloji, Asma Anaçları, Üzüm Islahı ve Çeşitlerinin Seçimi, Sıra Doğrultularının Belirlenmesi, Mikroklimatik Alanlar, Terbiye Sistemi Tipi ve Dikim Yoğunluğu, Yaprakların Etkinliği ve Yaprakların Koparılması, Ürün Yükünü Azaltmak Üzere Seyretme, Asmada Çiçek Salkımlarının Gelişimi, Bilezik Alma, Dikim Öncesi Toprak Hazırlığı, Fidan Dikimi, Asma Tacı Yönetimi, Verimli Tacın Düzenlenmesi, Asmanın Gübrelenmesi, Yaprak Analizi,Organik Bağcılık, Organik Üzüm Üretiminde Yabancı Ot Kontrolü konularında sunum eşliğinde bilgiler verildi.
            Konferansın sonunda Prof.Dr. Zeki KARA tarafından konferansa katılanların sordukları sorular cevaplandırılmıştır.

Yorumlar